På radiotjanst.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här. OK

Förslag om att ersätta avgiften

En kommitté har på regeringens uppdrag utrett alternativa finansieringsformer för public service i framtiden. Huvudförslaget innebär en omläggning från dagens hushållsbaserade radio- och tv-avgift till en öronmärkt individuell skatt. Här kan du läsa mer om förslaget. 

Processen fortsätter med lagrådsremiss, propositionsarbete och så småningom riksdagsbehandling. Tidpunkten för en eventuell omläggning föreslås bli den 1 januari 2019 men detta kan ändras.

Nuvarande regler och lagstiftning gäller precis som vanligt. Alla hushåll och företag som har en tv-mottagare är enligt lag skyldiga att betala radio- och tv-avgift. Alla som berörs kommer att få information i god tid före en eventuell förändring.

Håll utkik här på radiotjanst.se då och då om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i processen framåt. 

Programutbud

Frossa i nostalgi

Se Madicken, Skärgårdsdoktorn, Macken med flera.

Nazistattacken i Kärrtorp

Plötsligt hörs ett flyglarm. Svartklädda, maskerade män närmar sig. De kastar glasflaskor in mot torget. Snart pratar hela Sverige om nazistattacken i Kärrtorp. 

Retorikmatchen – programmet där tala är guld

Vilken klass är bäst på retorik? Följ lagens väg till final!

Mer från Radiotjänst

Jobba hos oss

Här hittar du lediga jobb på Radiotjänst. Finns det något som passar dig?

Fakturabilaga

Här hittar du vår senaste fakturabilaga med information från Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR. (pdf)