Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Betalning

Nedan hittar du information om betalningsvillkor för den tidigare radio- och tv-avgiften. Sedan den 1 januari 2019 hanterar Skatteverket den nya public service-avgiften, besök skatteverket.se för mer information.

Kostnad för radio- och tv-avgiften var till och med 31 december 2018:

  • 200 kr/månad
  • 600 kr/kvartal
  • 800 kr/tertial
  • 1 200 kr/halvår
  • 2 400 kr/år

Betala fakturan i tid 

Radiotjänst skickar två påminnelser om du glömt att betala din tidigare radio- och tv-avgiftsfaktura. Den första påminnelsen kostar 75 kronor. Den andra påminnelsen kostar 40% av beloppet på den första räkningen du fick. Om du ändå inte betalar skickar vi fakturan till Kronofogden.

Gå till Kronofogdens webb

Kronofogdens faktura kostar 600 kronor extra. Om din faktura är hos Kronofogden ska du betala skulden till dem. 

Har du hamnat i Kronofogdens register? Läs mer om rättelser hos Kronofogden.

Anstånd

Du kan inte längre ansöka om anstånd på grund av att avgiften upphört den 31 december 2018. 

Betalningsplan

Om du har en betalningsplan har du fått hem en faktura med flera inbetalningskort där varje inbetalningskort har olika sista betalningsdag. Vi skickar inga påminnelser på betalningsplaner. 

Betalar du inte betalningsplanen i tid avbryter vi den och du är tillbaka i ursprunglig kravhantering av fakturan. Betalningsplanen avbryts också om du skulle avanmäla ditt innehav av tv-mottagare utan att ha betalat hela betalningsplanen. Även då är du tillbaka i ursprunglig kravhantering av fakturan. 

Om du har fått ordinarie fakturor, två påminnelser och sedan gör en betalningsplan som du inte betalar, skickas ärendet direkt till Kronofogden. Därför är det viktigt att du betalar i tid.

Du kan inte göra betalningsplan på en faktura som redan blivit överförd till Kronofogden.

Observera att du på grund av att radio- och tv-avgiften upphör kan ha fått din betalningsplan hävd. Kontakta kundservice om du har några frågor eller behöver hjälp med dina fakturor.