Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Betalningsplan och anstånd

Du kan ändra sista betalningsdag, begära anstånd eller göra en betalningsplan genom att gå in på Mina sidor. Du kan även ringa eller skriva till vår kundservice.

Ändra sista betalningsdag

Radiotjänst har något som kallas rullande fakturering. Det betyder att vi skickar ut fakturor varje dag. Då kan det bli så att du ska betala din faktura mitt i månaden. Du kan ändra vilken dag i månaden du ska betala dina radio- och tv-avgiftsfakturor. Gå in på Mina sidor och välj "ändra sista betalningsdag". Ändringen börjar gälla från nästa faktura du får från oss.

Den första fakturan efter ändringen får en längre fakturaperiod och därför blir beloppet på denna faktura lite högre. Ändringen påverkar inte den totala årsavgiften.

Anstånd

Om du har svårt att betala just den här fakturan kan du begära ett anstånd. Det innebär att vi flyttar fram sista betalningsdagen till ett datum som passar dig bättre. Ett anstånd gäller bara en faktura. Har du fått anstånd och ändå inte betalar i tid går Radiotjänst tillbaka till ursprunglig kravhantering av fakturan.

Att få anstånd med betalningen på en faktura är inte detsamma som att ändra sista betalningsdag på alla fakturor. Vill du alltid betala din radio- och tv-avgiftsfaktura ett annat datum i månaden ska du istället ändra sista betalningsdag. 

Betalningsplan

Du kan göra en betalningsplan om du vill dela upp fakturan så att du betalar lite i taget. Om du gör en betalningsplan kommer du att få hem en faktura med flera inbetalningskort där varje inbetalningskort har olika sista betalningsdag. Vi skickar inga påminnelser på betalningsplaner. 
Betalar du inte betalningsplanen i tid avbryter vi den och du är tillbaka i ursprunglig kravhantering av fakturan. Betalningsplanen avbryts också om du skulle avanmäla ditt innehav av tv-mottagare utan att ha betalat hela betalningsplanen. Även då är du tillbaka i ursprunglig kravhantering av fakturan.  

Om du har fått ordinarie fakturor, två påminnelser och sedan gör en betalningsplan som du inte betalar, skickas ärendet direkt till Kronofogden. Därför är det viktigt att du betalar i tid. 

Observera att du inte kan göra en betalningsplan på en faktura som redan blivit överförd till Kronofogden.