Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Fakturahjälpen

Så här ser din radio- och tv-avgiftsfaktura ut om du får den med posten. Här förklarar vi vad olika delar på fakturan betyder. Om du har samlat fakturautskick hittar du en särskild förklaring längst ner på sidan.

1.  Datum - detta datum talar om när fakturan skapades på tryckeriet. Fakturan skickas i väg med posten 1-3 dagar efter det här datumet.  

2.  Fakturanummer - är unikt för just den här fakturan. Betalar du via internetbank finns det ett fält där du fyller i detta nummer. Kallas även OCR-nummer.

3.  Förfallodag - den dagen vi vill ha pengarna. Får vi inte det skickar vi en påminnelse med en påminnelseavgift.

4.  Kundnummer - är unikt för just dig. Med hjälp av kundnumret hittar vi dig i vårt register.

5.  Avser perioden - fakturan du fått gäller avgiften för den här perioden. Du betalar alltid radio- och tv-avgiften i förskott.

Samlat fakturautskick

1. Datum - detta datum talar om när utskicket skapades på tryckeriet. Utskicket skickas i väg med posten 1-3 dagar efter det här datumet.

2. Fakturanummer/OCR-nummer - betalar du via internetbank finns det ett fält där du fyller i detta nummer.

3. Kundnummer - är unikt för just dig. Med hjälp av kundnumret hittar vi dig i vårt register. 

4. Avser perioder – inbetalningskorten du fått gäller för dessa perioder. Du betalar alltid radio- och tv-avgiften i förskott.

Riksdagen har beslutat att ersätta den nuvarande radio- och tv-avgiften med en allmän public service-avgift från och med den 1 januari 2019. Läs mer här.