Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Avanmälan

Riksdagen har beslutat att ersätta den nuvarande radio- och tv-avgiften med en allmän public service-avgift från och med den 1 januari 2019. Din radio- och tv-avgift avslutas därför automatiskt den 31 december 2018.

Alla hushåll och företag som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift fram till och med den 31 december 2018. Men om du inte har någon tv-mottagare längre, ska du avsluta din radio- och tv-avgift genom att göra en avanmälan.

Ring eller skriv

Du säger upp innehavet av tv-mottagare genom att ringa 0771-91 00 04 eller skicka ett meddelande till oss. Vi behöver ditt kund- eller personnummer, namn samt gärna orsak till avanmälan. Att sluta betala fakturorna räcker inte.

Du kan inte avsluta innehavet framåt eller bakåt i tiden (särskilda regler gäller vid dödsfall).

När du har avanmält kan du få pengar tillbaka eftersom radio- och tv-avgiften betalas i förskott. Är beloppet lägre än 150 kronor, betalar vi inte tillbaka något. 

Det är ingen uppsägningstid på radio- och tv-avgiften.

Avanmäl på Mina sidor

Om du har flyttat ihop med någon som redan betalar och om du är folkbokförd på den adressen kan du avanmäla direkt på Mina sidor. (Då måste du även uppge kund- eller personnummer på den i hushållet som betalar.)

Har den som haft tv-mottagaren avlidit och det inte finns någon kvar i hushållet som ska betala avgiften, kan du också avanmäla på Mina sidor när vi fått informationen från folkbokföringen. Tänk på att det kan dröja någon vecka eller två till dess att Radiotjänst fått uppgifterna.

Överlåtelse

Om det är någon annan i ditt hushåll som ska överta avgiften kan du göra en överlåtelse. Det kan du göra genom att du och den som ska ta över fyller i och skriver under blanketten för överlåtelse och skickar in den till oss.