På radiotjanst.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här. OK

Företag

Sedan den 1 januari 2010 betalar företag en avgift per organisationsnummer, oavsett antal tv-mottagare och arbetsställen.

Vem ska betala radio- och tv-avgift?

Alla företag som äger, hyr eller lånar en tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift. Även om tv-mottagaren används till annat än tv-tittande ska företaget betala radio- och tv-avgift. Det är själva innehavet av tv-mottagare företaget betalar för.

Ett företag får ha hur många tv-mottagare som helst, men behöver bara betala en radio- och tv-avgift per juridisk person, det vill säga per organisationsnummer.

Som tv-mottagare räknas all utrustning som är avsedd för att ta emot tv-sändningar. Exempel på tv-mottagare är:

  • tv
  • digital tv-box
  • video med kanalväljare
  • inspelningsbar dvd-spelare
  • dator med tv-kort

Nyanmälan företag

Här kan du nyanmäla innehav av tv-mottagare för ditt företag.


Intyg om plombering

Ett företag kan omfattas av undantag från avgiftsskyldighet i enlighet med 5 § lag (1989:41) om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst. Undantaget gäller tv-mottagare som finns i lokaler om företaget ”vidtagit en särskild åtgärd” så att mottagaren inte kan användas för att ta emot tv-program. T.ex. kan kanalväljaren bortplockas eller antenningången plomberas. Plomberingen måste vara gjord på så sätt att tv-mottagaren inte utan svårighet kan användas för att ta emot tv-program, t.ex. genom att fylla igen antenningången.

Här kan du ladda ner ett intyg om att plombering av tv-mottagare har utförts. Fyll i och skriv under intyget och skicka det till Radiotjänst i Kiruna AB, 981 80 Kiruna.

Intyg om plombering för företag (pdf)

Programutbud

Frossa i nostalgi

Se Madicken, Skärgårdsdoktorn, Macken med flera.

Nazistattacken i Kärrtorp

Plötsligt hörs ett flyglarm. Svartklädda, maskerade män närmar sig. De kastar glasflaskor in mot torget. Snart pratar hela Sverige om nazistattacken i Kärrtorp. 

Retorikmatchen – programmet där tala är guld

Vilken klass är bäst på retorik? Följ lagens väg till final!

Mer från Radiotjänst

Jobba hos oss

Här hittar du lediga jobb på Radiotjänst. Finns det något som passar dig?

Fakturabilaga

Här hittar du vår senaste fakturabilaga med information från Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR. (pdf)