Företag

Sedan den 1 januari 2010 betalar företag en avgift per organisationsnummer, oavsett antal tv-mottagare och arbetsställen.

Vem ska betala radio- och tv-avgift?

Alla företag som äger, hyr eller lånar en tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift. Även om tv-mottagaren används till annat än tv-tittande ska företaget betala radio- och tv-avgift. Det är själva innehavet av tv-mottagare företaget betalar för.

Ett företag får ha hur många tv-mottagare som helst, men behöver bara betala en radio- och tv-avgift per juridisk person, det vill säga per organisationsnummer.

Som tv-mottagare räknas all utrustning som är avsedd för att ta emot tv-sändningar. Exempel på tv-mottagare är:

  • tv
  • digital tv-box
  • video med kanalväljare
  • inspelningsbar dvd-spelare
  • dator med tv-kort

Nyanmälan företag

Här kan du nyanmäla innehav av tv-mottagare för ditt företag.


Intyg om plombering

Ett företag kan omfattas av undantag från avgiftsskyldighet i enlighet med 5 § lag (1989:41) om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst. Undantaget gäller tv-mottagare som finns i lokaler om företaget ”vidtagit en särskild åtgärd” så att mottagaren inte kan användas för att ta emot tv-program. T.ex. kan kanalväljaren bortplockas eller antenningången plomberas. Plomberingen måste vara gjord på så sätt att tv-mottagaren inte utan svårighet kan användas för att ta emot tv-program, t.ex. genom att fylla igen antenningången.

Här kan du ladda ner ett intyg om att plombering av tv-mottagare har utförts. Fyll i och skriv under intyget och skicka det till Radiotjänst i Kiruna AB, 981 80 Kiruna.

Intyg om plombering för företag (pdf)

Programutbud

Succéserien man bara inte får missa

Se tre hela säsonger av serien Skam som tagit alla med storm.

Drömmen om Dragon Gate

Ett stort hotell i kinesisk stil har stått färdigt i flera år, söder om Gävle. Trots det har man inte lyckats öppna och hotellet har haft fler invigningar än hotellgäster. 

Melanin – att vara ung afrosvensk idag

Unga afrosvenskar delar med sig av sin verklighet. 

Mer från Radiotjänst

Jobba hos oss

Här hittar du lediga jobb på Radiotjänst. Finns det något som passar dig?

Fakturabilaga

Här hittar du vår senaste fakturabilaga med information från Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR. (pdf)