Har du synpunkter på systemet med radio- och tv-avgift?

Radiotjänsts uppdrag är att samla in och administrera den lagstadgade radio- och tv-avgiften. Regering och riksdag har beslutat om regelverket som styr vår verksamhet – den viktigaste förutsättningen är Lagen om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst.

Varken Radiotjänst eller något annat public service-bolag har ansvar för att utforma detta regelverk, däremot att följa det. Vi får dagligen synpunkter på hur finansieringen av public service är uppbyggd vilket vi alltså inte kan påverka. Det innebär att vi får svårare att ge service till de hushåll som vill ha hjälp med, eller information om, olika avgiftsrelaterade frågor. Följden blir långa väntetider i vår kundservice vilket vi förstås tycker är tråkigt. Vi vill därför råda dig som har frågeställningar om finansieringssystemet att vända dig till de politiska beslutsfattarna.

Programutbud

Succéserien man bara inte får missa

Se tre hela säsonger av serien Skam som tagit alla med storm.

Drömmen om Dragon Gate

Ett stort hotell i kinesisk stil har stått färdigt i flera år, söder om Gävle. Trots det har man inte lyckats öppna och hotellet har haft fler invigningar än hotellgäster. 

Melanin – att vara ung afrosvensk idag

Unga afrosvenskar delar med sig av sin verklighet. 

Mer från Radiotjänst

Jobba hos oss

Här hittar du lediga jobb på Radiotjänst. Finns det något som passar dig?

Fakturabilaga

Här hittar du vår senaste fakturabilaga med information från Radiotjänst, SVT, Sveriges Radio och UR. (pdf)