Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Tillgänglighet och anpassning

Som offentlig verksamhet tycker vi att det är självklart att alla ska kunna ta del av vår information, oavsett tekniska och personliga förutsättningar. Därför är tillgängligheten viktig på vår webbplats och vi arbetar löpande med förbättringar för att följa de riktlinjer som finns.

Radiotjänsts webbplats fungerar bra tillsammans med de flesta moderna webbläsare i mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Till exempel de senare versionerna av Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox och Edge. 

Länkar 
När vi länkar till en annan webbplats öppnas sidan i ett nytt fönster. Det innebär att du kommer tillbaka till vår webbplats när du stänger det nya fönstret. 

Pdf-filer 
Många av våra nedladdningsbara filer är i pdf-format. För att kunna ta del av dessa måste du ha Acrobat Reader installerad på din dator. För tekniska problem relaterade till pdf-filer hänvisar vi till Adobe kundsupport.

Här kan du ladda ner Acrobat Reader 

Zoom 
Om du vill förstora innehållet på sidan kan du ändra zoom-nivån. Detta gör du på olika sätt beroende på vilken webbläsare och vilken enhet du använder dig av. I många webbläsare finns det även en inbyggd zoom-funktion som du hittar i webbläsarens meny.

Tangentbordsnavigering
I många webbläsare kan du navigera via tangentbordet genom att använda Tab-tangenten för att gå från en länk till nästa, och Enter-tangenten för att aktivera en länk. För att gå till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Om det inte fungerar i din webbläsare bör det finnas information om hur du gör i webbläsarens dokumentation eller hjälpsystem.

Skriva ut
Om du vill skriva ut en sida på webbplatsen använder du enklast webbläsaren inbyggda funktion genom kortkommandot ctrl+p (cmd+p på mac) eller knappen för utskrift som finns längst ner på alla våra informationssidor.

Uppläsning 
Vår webbplats stödjer skärmuppläsningsverktyg.