Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

  • Startsida
  • Registrera ditt konto och slipp utbetalningsavi

Registrera ditt konto och slipp utbetalningsavi

Om du har betalat radio- och tv-avgift för 2019 återbetalar Radiotjänst överskjutande belopp. Vill du ha återbetalningen direkt till ditt konto, oavsett vilken bank du har, kan du använda Swedbanks utbetalningstjänst. Om du inte tidigare registrerat ett konto i Swedbanks kontoregister, eller om du är osäker på om ditt konto är aktivt, kan du anmäla det senast den 21 december via länken nedan eller genom att besöka ett Swedbank-/Sparbankenkontor. 

Observera att du inte blir kund i Swedbank/Sparbankerna genom att finnas i detta register. Det är bara ditt egna kontonummer som sparas vid registreringen, oavsett vilken bank du har. Registreringen är enkel och säker, du behöver inte vara orolig för att dina uppgifter används på ett felaktigt sätt.

  • Genom att ha sitt konto anmält i Swedbanks kontoregister får man utbetalningar från företag, myndigheter och kommuner - som använder Swedbank Lön och Utbetalningstjänst - insatta direkt på sitt bankkonto. 

  • Man kan som privatperson anmäla sitt konto till Swedbanks kontoregister om man har konto i svensk bank samt BankID.


Om du väljer att inte registrera ditt konto får du i stället pengarna på en utbetalningsavi som kan lösas in i bank eller hos andra ombud. Tänk på att inlösen med utbetalningsavi medför en extra avgift hos de allra flesta banker och ombud.