Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Läs mer om hur vi använder cookies.

Information om återbetalning

Har du redan betalat radio- och tv-avgiften för tid efter den 31 december 2018 kommer du att få tillbaka överskjutande belopp. Återbetalningar sker successivt med start i januari och beräknas vara slutförda under första kvartalet 2019. 

  • Har du sedan tidigare anmält ett bankkonto, oavsett vilken bank du har, till Swedbanks kontoregister kommer pengarna att sättas in på kontot du anmält. Du kan vara ansluten till registret om du fått utbetalningar i form av t.ex. lön, pension och annan ersättning från företag, försäkringsbolag, myndigheter och kommuner som använder denna utbetalningstjänst.
  • Om du inte har registrerat dig för återbetalning får du pengarna på en utbetalningsavi som kan lösas in i bank eller hos andra ombud. Observera att inlösen med utbetalningsavi kan medföra en extra avgift hos de allra flesta banker och ombud.

Obs! Tänk på att det konto som registrerats måste tillhöra den person som står registrerad för radio- och tv-avgiften, detta gäller även om någon annan är fakturamottagare.